Recepten jag lovade =)

Ja, här kommer som sagt recepten som jag lovade att lägga ut. Alla maträtter var underbara och jag vet att det är lite kontiga ingridienser som t. ex ostronsås och sesamolja, men om ni vill låna av mig så har jag mycket av det hemma just nu =)

Underbar laxgryta m. ris!

4 laxfileer

500gr skalade räkor

1-2 msk olja

1 påse wokgrönsaker (500gr)

1 burk cocosmjölk (400ml)

1-2 pressade vitlöksklyftor

2 msk ostronsås

1 lime (saften)

 

Gör så här:   Skär laxen i bitar eller strimlor. Hetta upp oljan i en panna och fräs grönsakerna, ta sedan upp dem. Bryn fisken, salta och peppra den. Lägg den sedan åt sidan. Blanda cocosmjölk, vitlök och ostronsås i pannan. Koka upp och låt sjuda några minuter. Lägg i fisk och grönsaker, hetta upp. Smaka av med lime och eventuellt salt och peppar. Servera med ris och garnera med räkorna.



Fläskfile m. svampstuvning i ugnen!

1 fläskfile

1 burk svamp + spad (2 dl)

2-3 msk smör

2 1/2 dl spad + mjölk

1 dl grädde

salt

1 tsk soja

1 vitlök

peppar

 

Gör så här:  Helstek filen i stekpanna tills den fått gyllenbrun färg. Skär den sedan i skivor och lägg i en smord ungssäker form. Gör sedan svampstuvningen. Lägg den på filen och strö över lite riven ost (kan hoppas över oxå). Ställ ugen på 225 grader och ställ in formen i 15-20 minuter. Servera med ris eller poptatis.


Kycklinggryta med mango chutney!



1 hel kyckling

2 morötter

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 tsk mald ingefära

2 tsk koriander

2 tsk spiskummin

3 msk curry

3 msk mango chutney

2 dl grädde

2 dl matyoughurt

salt och peppar

några droppar sesamolja

olja till stekning

 

Gör så här:  Dela och fräs kycklingen. Lägg åt sidan. Strimla morot, hacka lök och vitlök. Hetta upp olja och fräs kryddor, grönsaker, löken och vitlöken. Lägg i kycklingen och blanda i grädde och ev. lite vatten. Koka under lock i ca 30 minuter eller tills du ser att kycklingen är helt klar. Rör ner youghurten och låt grytan bli varm. Smaka av med salt och peppar. Droppa i några droppar sesamolja. Servera med ris eller potatis.

 

 

Hoppas ni gillar recepten lika mycket som vi gjorde! Jag vet att det är lite konstiga kryddor och sånt i men det blir supergott om man följer recepten!

 

Ha de gött!


Surprise!!!!!!

Det e vad det blir till middag! =) Hittade en kycklingrätt på google som jag gav mig faan på att jag skulle laga och nu står den på spisen och puttrar. Luktar underbart och om den är ätbar lägger jag ut receptet här på bloggen.

Ludde kom hem från skolan igår, eller rättare sagt fritids och mådde pyton och ont i magen osv. osv.
Det e märkligt att han blir så varje gång han ska till sin pappa. Någon som tror att det har ett samband??? Det tror jag. Stackarn! Måste vara jobbigt när man inte kan få leva sitt liv som man vill utan kastas mellan två hem hela tiden.

Annars e det bara bra med oss. Jag har fått lite jobbardagar på 210 men det e inte förrän i september så om någon vill hitta på något så e jag villig att ställa upp som sällskap =)

Ha de gött!

Har inget speciellt att skriva men......

..... jag hittade en lite kuliga låtar på Youtube =)












Ha de gött!

Tjolahopp tjolahej!

Efter att jag börjat med att promenera i rask takt i en halvtimme varje dag/kväll så har jag verkligen blivit piggare. Idag när jag satt och tittade på tv vid tre tiden så fik jag nästan panik och tänkte "Nej, jag måste få komma ut och röra på mig`!" så jag tog på mig mina älskade promenadskor och gick en halvtimme innan jag hämtade Ludde på skolan. Det var så skönt och det bästa med allt e att jag blir inte ens andfådd längre! =)

I morron ska jag mest troligen träffa Andrèa på stan och gå och göra det där ögontestet så att vi kan skicka iväg körkortspapperen och få körtillstång någon gång! =)

Åååååå, vad jag e kaffesugen!!!! Det e så tråkigt att koka åt bara sig själv så jag skiter i det......*suck* Vad ensam jag kände mig helt plötsligt... =)

Ha de gött!

 Jag kan inte sluta titta på dessa underbara djur =) Dom e så himla roliga!


Kommer ni ihåg VM - 94??????

Tror ( om jag inte minns helt fel) att denna låt blev till då.....? Fick i alla fall upp den av en slump på Youtube. Den har sin charm och Brolin var faktiskt snyggare då än nu =)




Ciao!

Jag säger bara.......

....... SE DEN!!! Jag har inte läst böckerna men jag längtar redan efter nästa film!





........

Jag e såååå dålig på att uppdatera bloggen men jag har verkligen inte haft någon lust att skriva här på sista tiden. Jag mår dock MYCKET bättre nu så jag har kommit ur min lilla svacka jag hamnade i förut =)

I går (fredag) så var jag på krogen med Selma, Lotta, Katja, Helen och Lena. Det var så himla skönt att komma ut och umgås med mina kompisar utan barn! Det var ju aslänge sedan jag kunde göra det för Nikola jobbar ju alla helger så jag e strandad hemma vare sig jag vill eller inte.....

Ikväll ska jag till grannarna och äta surströmming =) Jag har ju lärt mig att äta det nu och det smakar faktiskt inte så himla illa som jag trode! Har köpt grillad kyckling och potatissallad till barnen och jordnötsringar och Coca Cola =) Dom överlever nog!

I morron e det dags för tvättstuga....Inget jag ser fram emot men det måste göras!

Nä, nu ska jag äta upp mina nudlar innan de kallnar!

Pöss!

Ångest.........

Det e inge kul att ha....Det kan jag lova! =( Verkar som om det e dags att byta piller igen, dom jag fick för typ ett år sedan har ingen verkan nu och jag kan inte längre låsas som om jag mår bra. Orkar ingenting, vill ingenting, gör ingenting.

Har fått typ 100 sms och 10 000 samtal som jag inte svarat på, orkar inte, vill inte.......Jag vet att jag e taskig men det e så himla svårt att förklara hur det känns när man har ett bläcksvart moln som hänger över en och bara öser negativitet över en.

Till alla er som hört av sig: Förlåt! Ni får ta mig som jag e........

Doing a nightskift =)

Jobbar min sista natt nu. I går natt, mellan 04 och 05 så var det e rent h-vete att hålla sig vaken! Jag kunde ju inte sova på dagen så jag bokade tvättstugan och gnodde på hemma. Lagade kokt torsk med potatis och äggsås. Barnen älskade den maten =) Tur att man inte har allt för kräsna barn när det gäller mat!

Jag har, för första gången i min usk-karriär, (haha) varit ner och lämnat en avliden patient i kylrummet. jag kan meddela att det inte var en direkt härlig känsla. Jag tittade in en snabbis i kylrummet och såg en massa fötter som stack fram under lakanen.....USCH! Tur att det gick snabbt att lämna kroppen för jag hade ingen direkt lust att stanna där!! *ryser*
Men men, nu har man gjort det oxå!

Nä, nu ska jag hjälpa till lite!

Sov gott alla!

Två mysiga låtar =)













......

Ja, som ni redan säkert vet så blev inte min och Andrea`s semester av. Hon hamnade på sjukhus och Ludde pinkade blod och hade en ordentlig urinvägsinfektion. BLIR MAN GLAD ELLER?!?! Och inte nog med det, i torsdags svällde Luddes vänstra arm upp (inte som en ballong men den blev stenhård och röd). Gick på HC och där tog dom crp på honom och det var över 200 (!!!!!!) så det var bara att åka på akuten där dom konstaterade............ja, ingenting faktiskt. BLIR MAN GLAD ELLER?!?!? Armen är bättre och på måndag ska vi till HC igen och ta ett nytt crp. Alltså, vi fick ingen medicin what so ever, vad kan det vara då??? Det visste inte dom heller och när folk på akuten inte har en aning om vad det kan vara så e det UPPENBARLIGEN inget farligt!!!!!

Jobbar natt i helgen, jobbade extra i onsdags natt också. Det e såååå härligt att jobba på en avdelning =) Jag saknar det verkligen!Hoppas att Andrea jobbar de två dagar jag har kvar på dialysen, behöver lite peppning =)

Nä, nu ska jag fixa mig lite innan jag drar till jobbet!

Hur ska detta sluta....?

I dag e det dagen då jag och Andrea skulle ha åkt till hennes stuga för våran efterlängtade semester. Fick veta i morse att hon ligger på sjukhus. Lillgumman! Hon vill dock fortfarande åka men vi får se hur det blir. Hon måste ju tänka på sig själv först, eller hur?

Igår var det 20-års fest för min älskade lillebror =) Det blev lyckat som faan! Alla var nöjda, till och med barnen som fick beställa "drinkar" i baren gratis =) Själv drack jag mest min efterlängtade turkisk-peppar shot. Åååå, det e ju sååååå jävla gott!!!!!!

Ska försöka tvätta idag men i våran tvättstuga var det upptaget tills på tisdag så jag måste nog släpa med mig tvätten upp till mor och far och låna deras!

Ha de gött och håll tummarna för att Andrea blir bättre!


RSS 2.0