Recepten jag lovade =)

Ja, här kommer som sagt recepten som jag lovade att lägga ut. Alla maträtter var underbara och jag vet att det är lite kontiga ingridienser som t. ex ostronsås och sesamolja, men om ni vill låna av mig så har jag mycket av det hemma just nu =)

Underbar laxgryta m. ris!

4 laxfileer

500gr skalade räkor

1-2 msk olja

1 påse wokgrönsaker (500gr)

1 burk cocosmjölk (400ml)

1-2 pressade vitlöksklyftor

2 msk ostronsås

1 lime (saften)

 

Gör så här:   Skär laxen i bitar eller strimlor. Hetta upp oljan i en panna och fräs grönsakerna, ta sedan upp dem. Bryn fisken, salta och peppra den. Lägg den sedan åt sidan. Blanda cocosmjölk, vitlök och ostronsås i pannan. Koka upp och låt sjuda några minuter. Lägg i fisk och grönsaker, hetta upp. Smaka av med lime och eventuellt salt och peppar. Servera med ris och garnera med räkorna.



Fläskfile m. svampstuvning i ugnen!

1 fläskfile

1 burk svamp + spad (2 dl)

2-3 msk smör

2 1/2 dl spad + mjölk

1 dl grädde

salt

1 tsk soja

1 vitlök

peppar

 

Gör så här:  Helstek filen i stekpanna tills den fått gyllenbrun färg. Skär den sedan i skivor och lägg i en smord ungssäker form. Gör sedan svampstuvningen. Lägg den på filen och strö över lite riven ost (kan hoppas över oxå). Ställ ugen på 225 grader och ställ in formen i 15-20 minuter. Servera med ris eller poptatis.


Kycklinggryta med mango chutney!



1 hel kyckling

2 morötter

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 tsk mald ingefära

2 tsk koriander

2 tsk spiskummin

3 msk curry

3 msk mango chutney

2 dl grädde

2 dl matyoughurt

salt och peppar

några droppar sesamolja

olja till stekning

 

Gör så här:  Dela och fräs kycklingen. Lägg åt sidan. Strimla morot, hacka lök och vitlök. Hetta upp olja och fräs kryddor, grönsaker, löken och vitlöken. Lägg i kycklingen och blanda i grädde och ev. lite vatten. Koka under lock i ca 30 minuter eller tills du ser att kycklingen är helt klar. Rör ner youghurten och låt grytan bli varm. Smaka av med salt och peppar. Droppa i några droppar sesamolja. Servera med ris eller potatis.

 

 

Hoppas ni gillar recepten lika mycket som vi gjorde! Jag vet att det är lite konstiga kryddor och sånt i men det blir supergott om man följer recepten!

 

Ha de gött!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0